Facebook Pixel

Підрив Каховської ГЕС: Водовід до Кривого Рогу буде готовий восени: Шмигаль

Магістральний водогін на Дніпропетровщині буде готовий восени. Він будується, щоб ліквідувати дефіцит питної води у Кривому Розі, Марганці та Нікополі після підриву Каховської ГЕС.

Про це пише прем’єр-міністр Україні Денис Шмигаль.

Quote« Уже розпочалося прокладання магістральних водогонів на Дніпропетровщині. Це три ланки загальною протяжністю понад 144 км. До осені роботи мають бути завершені. Завдяки цим проєктам Кривий Ріг, Марганець, Нікополь будуть із водою» — пише Шмигаль.

Також прем’єр-міністр повідомив, що у місті Покров проклали водогін та відновили централізовану подачу води. Також у Нікополі частково відновлено централізоване постачання відновлене, а також у семи громадах Криворізького району.

Нагадаємо, що 7 червня Кабмін виділив 1,5 млрд грн для будівництва нових магістральних водогонів для забезпечення Кривого Рогу, Нікополя та Марганця питною водою. Області також забезпечені спеціалізованою технікою для підвезення води та системами доочищення. 4 липня Держагентство з відновлення розпочало будівництво магістральних водогонів для областей, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉