Facebook Pixel

Біля Кривого Рогу розпочалося будівництво нового водогону з річки Інгулець

З 16 червня біля Кривого Рогу розпочались роботи по влаштування водогону з річки Інгулець до міста Кривого Рога. Це допоможе зменшити дефицит води у місті, який утворився після підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

За його словами, наразі планується прокласти 30 км труб з Інгульця, побудувати насосні, трансформаторні і інші інфраструктурні об’єкти. На об’єкті задіяно 10 одиниць техніки. Будівельники і комунальники працюють цілодобово. Однак строків завершення побудови водогону Вілкул не називає.

Нагадаємо, що через підрив Каховської ГЕС, 70% міста Кривий Ріг постала перед загрозою зникнення водопостачання.Міська влада поставила завдання на 30% знизити рівень споживання води. Зокрема, підприємства закликають примусово зменшити споживання води під загрозою відключення. АрселорМіттал вже заявив про тимчасове припинення роботи та переведення співробітників на віддалену роботу. Для населення тиск води буде знижуватися з 22:00 вечора до 05:00 ранку. Вода діставатиме лише перших поверхів будинків, плюс забезпечуватиметься проток і циркулювання. Також заборонено поливу зі шланга. У селах по дузі від Інгульця через низ до Софіївки подавання води буде лише з 08:00 ранку до 12:00 дня.

Також Уряд виділив 1,5 млрд на будівництво нових магістральних водогонів. Це необхідно для забезпечення Кривого Рогу, Нікополя та Марганця питною водою.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉