Facebook Pixel

Після підриву Каховської ГЕС Покровський ГЗК продовжує працювати без змін

Покровський ГЗК, незважаючи на відсутність у місті Покрові води, продовжує працювати без змін та навіть допомагати місцевим жителям з питною та технічною водою.

Про це пише портал Покровського ГЗК.

Комбінат планує давати безкоштовно одну пляшку воду на зміну усім тим, хто залучений до роботи на комбінаті. Додатковими пляшками води будуть забезпечені всі буфети, їдальні та місця видачі спецхарчування. Їх працівники підприємства зможуть придбати за зниженою ціною.

Покровський ГЗК планує будівництва вуличних та придбання біотуалетів, які встановлюватимуться на території цехів. Також розглядаються варіанти влаштування локальних душових для купання робітників.

Крім того, зі свердловини, що розшташована внутри підприємства, добувають технічну воду та розвозять місцевим мешканцям.

Quote«Я хочу, щоб всі розуміли складність ситуації і її довготривалість. Вона не вирішиться в один момент. Сьогодні в районі створена коордирнаційна група, і наше підприємство туди входить. Ми займаємось досить великою кількістю проєктів, які стосуються в першу чергу міст Покров та Марганець і всіх громад, які розташовані навколо, та отримували воду від водоканалів. Рівень води знижується, і що буде далі, ніхто не знає, тому займаємось і глобальними, і локальними завданнями», – зазначив Голова правління Покровського ГЗК Сергій Шуваєв під час оперативної наради з начальниками підрозділів.

Чому у Покровського ГЗК проблема з водою

Нагадаємо, що 8 червня через падіння рівня води в Каховському водосховищі нижче за критичний, спричинене підривом російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, у Покрові Дніпропетровської області припинено централізоване водопостачання. У той же день Мініфраструктури виділило Держагенству з відновлення 1,5 млрд грн на будівництво 87 км водогону, що забезпечуватиме водою Кривий Ріг, Нікополь, Марганець та Покров.

Нагадаємо, що Покровський ГЗК добуває 70% марганцевої руди в Україні. Згідно Youconrol, підприємство належить до групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉