Facebook Pixel

Заводи Ostchem за три місяці 2024 року виготовили 520,6 тис. тонн добрив

Підприємства холдингу Ostchem виготовили 520,6 тис. тонн мінеральних добрив у 1-му кварталі 2024 року. Зокрема, Черкаський «Азот» виготовив 404,3 тис. тонн, а «Рівнеазот» – 128 тис. тонн.

Про це пише Ostchem

Що виробила корпорація Ostchem за три місяці 2024 року

Структура виробництва залишається досить стабільною: незмінним лідером залишається аміачна селітра (виготовлено 246 тис. тонн), друге місце – КАС (123,8 тис. тонн), на третьому – карбамід (123,5 тис. тонн). Обсяг виробництва ІАС трохи зріс, порівняно з минулим роком, склавши 15,8 тис. тонн, аміак – 9,08 тис. тонн.

OSTCHEM котрий рік поспіль забезпечує стовідсоткове виконання зобов'язань у період весняної посівної, проте у 2024 році посилився негативний галузевий тренд: імпорт добрив значно перевищив вітчизняне виробництво.

Однак у 1-му кварталі 2024 року імпорт становив 701,2 тис. тонн, на 35% перевищивши вітчизняне виробництво. 88% всього імпортного карбаміду було завезено з Азербайджану та Туркменістану.

У 2023 році Польща імпортувала на свою територію 1,016 млн тонн карбаміду, з яких карбамід з Росії склав 34% (345 тис. тонн). Водночас на українському ринку Польща в 1-му кварталі 2024 року вже стала безумовним лідером серед імпортерів за такими видами добрив, як аміачна селітра, нітрат сульфату амонію, КАС, NPK.

12 квітня Group DF спільно з Hyundai підписали угоду про будівництво хімічного хабу у м. Рівне. Проєкт передбачає будівництво заводів з виробництва «зеленого» аміаку та водню на основі відновлюваних джерел електроенергії; нові підприємства та виробничі майданчики з виробництва азотних добрив та похідних хімічних продуктів.

Також Ostchem запустив на базі «Рівнеазот» виробництво КАС, потужністю 300 тис. тонн на рік. Проєкт орієнтований насамперед на фермерів західних регіонів України.

Ostchem – азотний холдинг Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, який поєднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входять «Рівнеазот», Черкаський «Азот», а також «Сєвєродонецький «Азот» та «Стирол». Останні два не працюють і знаходяться на окупованих територіях. Дистрибуція Ostchem представлена Ostchem RETAiL та мережею складів «УкрАгро НПК». У 2023 році заводи азотного холдингу Ostchem виготовили 2,1 млн. тонн мінеральних добрив.

Нагадаємо, що Державна виконавча служба виставила на продаж майно найбільшого виробника добрив України Черкаського «Азоту». Стартова ціна підприємства – 31 млн грн. Однак торги не відбулися.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉