Facebook Pixel

Прокурори просять тримати охоронця Тищенка під вартою без застави

Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід Костянтину Цубері, охоронцю нардепа Миколи Тищенка, у справі про незаконне утримання ексвійськового підрозділу «Кракен» в Дніпрі.

Через погрози з боку Цубери ранкове засідання у суді 26 червня відклали на декілька годин. За даними «Слідство Інфо», під час засідання охоронець кричав на суддю й погрожував порізати собі вени, а його адвокат просто не з’явився.

Охоронець Миколи Тищенка влаштував скандал у суді — відео

Your browser doesn't support HTML5 video.

Прокуратура повідомила Костянтину Цубері про підозру у катуванні (ч. 2 ст. 127) та незаконному позбавленні волі людини (ч. 2 ст. 146 КК України). За версією слідства, він у складі групи людей 20 червня за наказом Тищенка затримав та побив Дмитра Мазоху («Сина»), колишнього військовослужбовця спецпідрозділу ГУР «Кракен».

Прокурори просять утримувати охоронця Тищенка під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв The Page, ввечері у вівторок, 25 червня, той же Печерський райсуд призначив запобіжний захід Тищенку у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом. Як виявилось, «вільних» браслетів у Києві не було, тому Тищенко до 22:30 з комфортом очікував на свою «чергу» у ресторані готелю Hyatt прямо навпроти будівлі Печерського суду.

Вдень, очікуючи на суддю, Микола Тищенко в прямому телеефірі прямо з залу встиг поповнити колекції мемів про себе фразами «Караван лає», «Роздмухується лодка, щоб суспільство прийняло неправильне рішення», «Я що, два слова не можу звʼязати? В мене Телетріумф!».

Поліцейський Богдан Писаренко, який також брав участь у інциденті в Дніпрі, був звільнений 25 червня.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉