Facebook Pixel

Що відомо про Миколу Тищенка: топ-3 скандалів нардепа

Тищенко Микола Миколайович — народний депутат України IX скликання. У 2023 році Тищенка виключили з партії «Слуга народу» та зняли з посади заступника голови фракції.

Наразі народному депутату Миколі Тищенку повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі людини. Справа стосується побиття ексвійськового у Дніпрі. Так, охоронці нардепа напали на колишнього військового Дмитра Павлова, який гуляв з дитиною і дружиною. Ці відео облетіли Мережу і викликали бурю гніву в українців.


«Операція Пхукет»

Миколу Тищенка, депутата Верховної Ради від фракції «Слуга народу», виключили з партії та зняли з посади заступника голови фракції за поїздку до Таїланду в період війни.

Також його виключили зі складу фракції «Слуга народу» у парламенті. Сам Тищенко у коментарі на Facebook заявив, що його відрядження продовжиться, як було заплановано.

Миколу Тищенка, депутата Верховної Ради від фракції «Слуга народу», було виключено з партії та позбавлено посади заступника голови фракції через його поїздку до Таїланду у період військових дій. Він також був виключений із фракції «Слуга народу» у парламенті. У своєму коментарі у Facebook він заявив, що його відрядження продовжиться, як було заплановано.


Не карантинний «Велюр»

А зараз розповімо про ресторан «Велюр» у Києві, який належить Миколі Тищенку. Навіть у 2020 році, у період суворих карантинних заходів через пандемію Covid-19, цей ресторан продовжував успішно працювати. Згідно з журналістським розслідуванням, там були бізнесмени, депутати, члени партії «Слуга народу» та інші знакові особи, хоча для звичайних відвідувачів заклад залишався закритим на карантин.

У 2021 році історія з Миколою Тищенком набула нового розвитку, з акцентом на його тодішню дружину Аллу Барановську. У квітні вона розкішно відзначила свій день народження у готелі Fairmont, яким керує Єлизавета Юрушева. За версією деяких джерел, вечірку організували друзі жінки, а не сам Микола. Але факт про те, що обмеження стосувалися не всіх, залишається незаперечним.

До речі, Микола Тищенко не скупився на дорогі подарунки для Барановської. У 2020 році у своїй депутатській декларації він вказав 9 жіночих сумок та 17 елітних годинників. Важливо відзначити, що Микола Тищенко не заощаджував на розкішних подарунках для Барановської. У своїй депутатській декларації за 2020 рік він зазначив наявність 9 жіночих сумок та 17 елітних годинників.


«Подарунок» від Алли

Ми вже обговорювали Аллу Барановську, колишню дружину Миколи Тищенка, кілька разів. Виникає питання: чи було їхнє розлучення і чи не були попередні «робочі» поїздки Тищенка фіктивними. На початку повномасштабного вторгнення вони все ще були разом.


У січні 2024 року було оголошено про завершення семирічного шлюбу. За офіційною версією, причиною стало розлучення через невідповідність почуттів. Тищенко стверджував, що це рішення аж ніяк не пов'язане зі спробою приховати майно від декларування.

У лютому того ж року Микола та Алла були помічені разом в одному житловому комплексі на Закарпатті. На запитання журналіста Михайла Ткача (УП) нардеп заявив, що розлучення було повністю законним і не мало фіктивного характеру. До речі, тоді ж Тищенко натравив на Михайла поліцію, яка приїхала до готелю о 3-й ночі.

І лише за місяць, у березні, Тищенко оголосив про подарунок на суму 12,63 мільйона гривень від своєї колишньої дружини. Як вам такий «подарунок»?

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉