Facebook Pixel

Суд призначив нардепу Миколі Тищенку домашній арешт на 2 місяці

25 червня Печерський райсуд Києва обрав нардепу Миколі Тищенку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 днів. Його звинувачують у організацію нападу на ексвійськового.

Також Тищенко повинен здати паспорти для виїзду за кордон, носити електронний браслет і не відлучатися з місця проживання без дозволу слідства.

Напад на ексвійськового підрозділу Kraken: подробиці

20 червня у Дніпрі особи у військовому одязі затримали ексспівробітника спецпідрозділу Kraken ГУР Дмитра Павлова.

20 червня у Дніпрі невідомі напали на колишнього військового підрозділу Kraken ГУР — відео

В ефірі телемарафону голова МВС Ігор Клименко обіцяв знайти злочинців:

Quote«Потерпілий поки у нормальному стані, а всі, хто причетний до злочину, незалежно від статусу мають понести покарання», — розповів Клименко.

У той же день Дніпропетровська обласна прокуратура відкрила дві справи — за незаконне позбавлення волі та катування.

Пізніше нардеп від «Слуги народу» Микола Тищенко опублікував пост, де стверджується, що «під час проведення обшуків шахрайських ботоферм на представників поліції було здійснено напад: завдано тілесних ушкоджень середньої тяжкості та розбито боді-камеру».

Quote«Після завдання кількох ударів слідчому, який працював на обшуку, чоловік у білій футболці на відео намагався втекти, а також демонстративно зняв штани перед поліцейським під час складання на нього заяви», — написав він.

Тищенко заперечив свою причетність до нападу.

Однак вже вранці 25 червня Генеральний прокурор України оголосив про підозру народному депутату. У той же час правоохоронці провели у політика обшук. Під час обшуку Тищенко розбив власний телефон.

Зранку 25 червня стало відомо, що поліцейського Богдана Писаренка з Києва, який ймовірно брав участь у затриманні і побитті ексвійськового підрозділу «Кракен», звільнили із правоохоронної структури.

Під час суду Тищенко зізнався, що був недалеко під час нападу. Він там працював у рамках роботи Тимчасової слідчої комісії:

Quote«Молодий хлопець, один йшов з коляскою. І вони зухвало мене почали ображати. Казати «ей, слухай ти, голова». Матюкались на мою адресу. Я зреагував, казав, проходьте, тут ідуть слідчі дії. Вони як один по телефону, як по команді почали мене знімати і знімати мою помічницю і робити булінг», — розповів Тищенко.

Відео: 25 червня Микола Тищенко на суді розповідає про деталі нападу на ексвійськового

Your browser doesn't support HTML5 video.

Найгучніші скандали, пов'язані з Миколою Тищенком.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉