Facebook Pixel

Оперативна інформація про війну на ранок 10 листопада 2022 року – Генштаб ЗСУ

У четвер, 10 листопада, розпочалася 260-та доба повномасштабної російсько-української війни. Окупанти сконцентрувалися на утриманні тимчасово захоплених ними територій. Ворог намагається стримувати контрнаступальні дії українського війська на окремих напрямках і веде наступ на Бахмутському та Авдіївському напрямках, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські загарбники здійснюють повітряну розвідку та обстріл позицій українських військ уздовж усієї лінії зіткнення, а також інженерно посилюють оборонні позиції. Ворожа армія й надалі завдає ударів по критичній інфраструктурі та оселях цивільного населення України.

Які міста та села обстріляли російські загарбники минулої доби

Загалом 9 листопада російське окупаційне військо завдало 11 ракетних і 22 авіаційні удари, здійснило понад 35 обстрілів із РСЗВ військових і цивільних об’єктів на території України.

Унаслідок ворожих ударів постраждали приблизно 30 українських міст і сіл, зокрема, Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Херсонської областей.

Крім того, окупанти обстріляли:

  • на Сіверському напрямку: райони населених пунктів Гасичівка Чернігівської області, Попівка, Петрушівка, Миропілля, Запсілля, Нова Гута, Нововасилівка та Старікове Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку: райони населених пунктів Григорівка, Колодязне, Стрілеча, Вовчанськ, Огірцеве та Тернова;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках: райони населених пунктів Площанка, Берестове, Стельмахівка, М’ясожарівка, Спірне, Білогорівка, Макіївка, Невське та Кислівка;
  • на Бахмутському напрямку: райони населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Соледар, Іванград, Яковлівка, Майорськ, Зеленопілля та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку: райони населених пунктів Вугледар, Невельське, Мар’їнка, Новомихайлівка, Красногорівка та Веселе;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках: райони населених пунктів Пречистівка, Велика Новосілка, Павлівка, Гуляйпільське, Времівка, Залізничне, Новоданилівка, Мала Токмачка, Новопіль, Малі Щербаки та Полтавка;
  • на Південнобузькому напрямку: райони населених пунктів Правдине, Мирне, Тернові Поди, Сухий Ставок, Золота Балка та Марганець.

ЗСУ відбили атаки ворога

Протягом бойової доби, що минула, Сили оборони України відбили ворожі атаки в районі населених пунктів Новоселівське та Макіївка Луганської області, Соледар, Кліщіївка, Майорськ, Яковлівка, Андріївка, Білогорівка, Веселе, Невельське, Первомайське та Новомихайлівка Донецької області.

Quote«Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу 6 ударів. Під ураження потрапили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 позиції засобів протиповітряної оборони противника. Сили оборони збили 5 БпЛА «Шахед» і 3 «Орлани» на різних напрямках», — йдеться в повідомленні.

Нашим ракетникам і артилеристам напередодні вдалося уразити один пункт управління, один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та інші важливі військові об’єкти окупантів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉