Facebook Pixel

Радіти зарано: В ОП застерегли українців від передчасної ейфорії щодо Херсону

В Офісі президента заявили, що допоки над Херсоном не замайорить український стяг, говорити про виведення армії рф з обласного центру сенсу немає. В коментарі Reuters радник глави ОП Михайло Подоляк наголосив, що Україна не йме віри росіянам, оскільки їхні слова та дії на дуже відрізняються.

Він також наголосив, що в Херсоні все ще продовжують перебувати російські війська. Ба більше, в регіон надалі стягується додаткова «російська робоча сила».

Quote«Дії говорять гучніше за слова. Україна не бачить ознак того, що росія залишає Херсон без бою. У місті зберігається значна частина ru-угруповання, в регіон стягуються додаткові резерви. Україна звільняє території, спираючись на дані розвідки, а не зрежисовані телевізійні заяви», — написав він у Twitter.

В Херсонській ОВА також застерегли населення від передчасної ейфорії.

«Не треба передчасно впадати в ейфорію: що б там не казали росіяни, довіряйте тільки офіційним джерелам інформації», — підкреслив очільник ОВА Ярослав Янушевич.

Жителів закликали тримати інформаційну тишу та не розголошувати нічого про дії українського війська.

Контекст. Раніше цього дня міністр оборони рф Сергій Шойгу перед камерами офіційно наказав почати відведення російських військ з Херсона та загалом правого берега Херсонщини.

До цього російські військкори показали, що у Херсоні з адмінбудівель зникли усі прапори рф. Ба більше, окупанти також підірвали усі мости у правобережній частині регіону.

Подякувати 🎉