Facebook Pixel

В Україні з’явиться безкоштовна онлайн-платформа для надолуження освітніх прогалин у школярів

Як зазначив в інтерв’ю The Page Олександр Елькін, засновник ГО «ЕдКемп Україна», освітні прогалини у школярів з України мають два складники — пандемія, яка помножується на повномасштабну війну. Допомогти подолати їх має безкоштовна для учнів онлайн-платформа ПОВІР, яку ГО «ЕдКемп Україна» у новому навчальному році запускає за кошти міжнародних донорів.

«Ми концентруємо зусилля на математиці й українській мові. Адже математика потрібна у всьому природничому науковому циклі, а українська мова є інструментом комунікації, без якої неможливо засвоювати інші знання. До цих предметів ми додали англійську, бо цей пріоритет заявлений в контексті європейської інтеграції освіти, а для багатьох дітей за кордоном англійська є інструментом спілкування», — розповів про онлайн-платформу ПОВІР Олександр Елькін.

Для роботи у проєкті вже зібрали команду зі 150 освітян. Вони надаватимуть учням швидку допомогу з виконанням домашніх завдань або поясненням незрозумілих термінів і пропонуватимуть більш глибоке опрацювання обраного напрямку протягом серій з десяти тематичних занять.

«В цьому навчальному році ми реалізуємо пілотний проєкт і оцінимо його результати. І я сподіваюсь, зможемо запропонувати державі напрацьоване технологічне рішення — цифрову платформу з протоколами взаємодії і координації, щоб надалі проєкт розвивався на загальнонаціональному рівні. Бо наша кінцева мета — через школи, громади та родини надати доступ до ПОВІР кожній українській дитині, у тому числі — з прифронтових або тимчасово окупованих територій», — поділився з The Page планами Олександр Елькін.

Пілотний проєкт розрахований на 2 тис. дітей з усіх регіонів, у тому числі з прифронтових, деокупованих і, за можливості, навіть тимчасово окупованих територій. Учнів будуть рекомендувати учасники спільноти «ЕдКемп Україна», яка охоплює освітян з кожного другого закладу освіти в Україні, а також поза нею.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉