Facebook Pixel

«Нібулон» планував будувати в Єгипті річкові термінали на Нілі

Компанія «Нібулон» пропонувала свій досвід у будівництві та розвитку мережі річкових терміналів для міжнародного проєкту в Єгипті на річці Ніл.

Про це в інтерв’ю The Page розповів директор із торгівлі компанії «Нібулон» Володимир Славінський.

За словами Славінського, на міждержавному рівні проєкт також отримав високу оцінку. «Нібулон» мав плани та попередні домовленості щодо сприяння реалізації аналогічного проєкту в Єгипті, де географічні умови досить схожі», додав він.

Річка Ніл в Єгипті є такою самою головною водною артерією, як Дніпро в Україні. Саме Нілом можна дістатися до всіх регіонів країни, де проживає основна частина населення. Єдина різниця – в Єгипті логістичні маршрути потрібно будувати у зворотному напрямку, вверх за течією Ніла: з морських портів треба розвозити імпортний товар усередині країни.

Quote«У нас була така ідея, вона позитивно сприймалася урядом Єгипту щодо реалізації нібулонівського досвіду. Сподіваюся, що свого часу ми до цього повернемося. «Нібулон» зможе показати український досвід, знання та рівень професійності на світовій арені», — підкреслив Володимир Славінський.

Він нагадав, що ідея побудувати в Україні річкову логістику для зерна належала засновнику «Нібулону» Олексію Вадатурському.

Quote«Він сприймав це і як можливість, і як місію. Річкова логістика нами завжди сприймалася як альтернатива автомобільному транспорту. Але, на жаль, це було очевидно тільки для «Нібулону». Взагалі я не можу на це жалітися: наша компанія отримала суттєву конкурентну перевагу, час на реалізацію цієї ідеї. Ми інвестували в суднобудівний завод, побудували флот, інфраструктуру», — додав Володимир Славінський.
Подякувати 🎉