Навесні 2023 року авіакомпанія «Нової пошти» Supernova Airlines планує перший вантажний авіарейс

Навесні 2023 авіакомпанія Нової пошти запланувала першій вантажний рейс. Фото: Дзеркало тижня

Авіакомпанія «Нової пошти» Supernova Airlines отримала сертифікат експлуатанта UA 062, який надає можливість розпочати власні вантажні авіарейси.

Перший рейс заплановано вже на весну 2023 року, повідомили в пресслужбі компанії.

Те, що компанія отримала дозвіл на польоти в умовах війни, є «прикладом незламності українців і нагадуванням іншим бізнесам, що саме зараз найкращий час інвестувати в Україну», упевнений Ярослав Красножон, директор Supernova Airlines.

Компанія вже має два АН-26, які взяла на правах лізингу, й активно займається розбудовою власного флоту повітряних суден.

Supernova Airlines здійснюватиме рейси з найближчих до України європейських аеропортів, допоки українське небо закрито для польотів. Після закінчення війни базовими мають стати аеропорти «Бориспіль» і «Львів».

Легкий транспортний літак Ан-26 має базову вантажопідйомність 5,5 тонн і практичну дальність польоту 1100 км. Ан-26 будувався серійно на авіазаводі «Антонов» у Києві; з 1969 по 1986 роки було побудовано 1 398 літаків.

Нагадаємо: тиждень тому «Нова пошта» відкрила у Варшаві перше вантажне відділення Nova Post, яке приймає відправлення до 1 тис. кг, повідомили в пресслужбі підприємства.

Читати на The Page