Facebook Pixel

«Нафтогаз» і АТБ стали топкомпаніями за обігом коштів в Україні

Лідером з обігу коштів у 2022 році став «Нафтогаз», до трійки лідерів також потрапили АТБ і «Д.Трейдинг», що входить до складу СКМ Ріната Ахметова.

Про це пише пресслужба Опендатабот.

Топ українських компаній за обігом очолює «Нафтогаз». До трійки лідерів також потрапили АТБ і «Д.Трейдинг» — компанія, що продає електроенергію, газ, вугілля тощо. До переліку також потрапили такі компанії, як-от «Сільпо», WOG і ОККО.

Майже половина компаній у переліку лідерів українського бізнесу працюють у сфері торгівлі: оптової — 35% і роздрібної — 10%. На другому місці — підприємства, залучені до сфери постачання електроенергії та газу — їх 17%.

Переважна більшість компаній із переліку змогли збільшити власну виручку за 2022 рік, як порівняти з 2021 роком. Потужне зростання зафіксовано в бізнесів, що працюють у галузях:

  • постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (переважно державні компанії);
  • у частини підприємств оптової торгівлі (до яких належать, зокрема, мережі АЗС);
  • компанії з видобування вугілля, виготовлення металопродукції та її продажу.

За рік найбільше зросли показники таких компаній, як-от «Енергоатом», «Нафтогаз трейдинг», ОККО, «Укрспецекспорт» і в кількох регіональних представництв ДТЕК: ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ та ЗАХІДЕНЕРГО.

А от у бізнесів, що працюють у сферах наземного й трубопровідного транспорту та телекомунікацій, рік був менш вдалим. До того ж значних збитків зазнала частина металургійних підприємств, знищених унаслідок бойових дій.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉