Facebook Pixel

У шести регіонах завершується опалювальний сезон — «Нафтогаз»

У Херсонській, Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Волинській і Вінницькій областях місцева влада вже розпочала відключення споживачів від опалення. Про це повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

За його словами, погодні умови дають змогу це зробити це раніше запланованого строку. В інших областях опалювальний сезон поступово завершиться за кілька днів прохолодної погоди.

На території Жидачівської ОТГ у Львівській області опалювальний сезон завершився. Про це повідомила Жидачівська міська рада. Водночас у самому Львові завершувати сезон подавання тепла в домівки поки що не планують. Питання вимкнення опалення в місті розглядатимуть ближче до останніх днів березня. Наразі відбувається моніторинг показників середньої температури повітря.

У Харкові планують скоротити рівень постачання тепла. Але повністю закінчувати опалювальний сезон поки що не будуть. Він завершиться лише тоді, коли протягом трьох діб температура повітря триматиметься на рівні понад вісім градусів тепла.

Київська міськдержадміністрація прийматиме рішення щодо відключення тепла з урахуванням погодних умов та перспективи стабільного потепління. Адже протягом цього тижня зберігатиметься достатньо прохолодна погода і вночі очікується мінус 2-3 градуси за Цельсієм

У НАК також зазначили, що Україні вдалося пройти цю зиму без серйозних проблем із теплопостачанням.

Наприкінці січня «Нафтогаз України» повідомив про початок підготовки до опалювального сезону 2023 — 2024 років. Також компанія запроваджує новий підхід у підготовці до опалювальних сезонів із циклом планування на два роки вперед. Тобто тепер НАК готуватиметься до двох опалювальних сезонів одночасно.

Подякувати 🎉