Facebook Pixel

Кількість розлучень нас приголомшить: психолог про влив війни на сім'ї

Кількість розлучень у післявоєнний час в Україні різко зросте — цьому сприятиме як розрив сімей на відстані, так і довга тривалість самої війни.

Як заявила в інтерв'ю The Page психолог Марина Романенко, постраждають війни сім'ї, які і так були на межі. Експерт наголосила: «Після війни статистика розлучень нас приголомшить».

Quote«По-перше, взагалі мало хто з нас вміє підтримувати стосунки на відстані – зараз ми лише вчимося. По-друге, війна триває довго. По-третє, сьогодні ми всі як оголений нерв. У такому стані відбуваються несподівані речі: ти можеш в когось закохатись, хоча ніколи й не підозрював, що це колись може статися. Але трапляються непередбачувані речі», — пояснила Романенко.

За їїї словами, багато сімей і так мали погані стосунки, але раніше чоловік чи жінка не наважувались піти. А тут вони вже розлучені – і часом, і територією. І швидше прийдуть до рішення.

Quote«Звісно, багато сімей переживе і війну, якщо їхні стосунки були прекрасними до розлуки. Після війни їхні стосунки стануть ще кращими», — нашогосила психолог.
Подякувати 🎉