Турки запустили комплекс виробництва халяльного м'яса на Рівненщині за 71 млн грн

На Рівненщині запустили комплекс із виробництва халяльного м'яса.

Турецька «Халяль Компані» запустила комплекс із перероблення великої рогатої худоби, який вироблятиме продукцію «Халяль» у селі Великий Мидськ Рівненської області.

На будівництво підприємства було спрямовано 71 млн грн (приблизно $2,67 млн) турецьких інвестицій, йдеться в повідомленні Рівненської облдержадміністрації.

Спорудження цеху почалося навесні 2021 року. Увесь процес будівництва, монтажу й закупівлі необхідного обладнання контролювали турецькі експерти, адже важливо, щоб увесь технологічний процес відповідав канонічним вимогам ісламу (шаріату).

«Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифіката «Халяль». Він дасть змогу експортувати продукцію в усі ісламські країни. Переваги мають і місцеві фермери — вони зможуть не збувати ВРХ за безцінь, а нарешті почати заробляти на реалізації якісного м'яса», — розповів директор ТОВ «Халяль Компані» Сергій Марчук.

Виробничі потужності нового високотехнологічного забійного комплексу ВРХ — 10 тонн продукції в зміну. Тут є сучасний цех обвалювання, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери.

Читати на The Page