Facebook Pixel

Міноборони виявило зіпсовані сухпайки: відповідальний за закупівлі департамент ліквідують

Міністерство оборони вилучило частину сухпайків, що були поставлені у 2022 році, через неналежну якість. Крім того, департамент, який був відповідальний за закупівлі, — розформований.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Попри те, що термін придатності продуктів ще не минув, у деяких наборах пошкоджене пакування з джемом, і вони виявилися зіпсованими.

Ці продукти зараз вилучені і зберігаються на складах Збройних сил.

Quote«Набори заборонені для видачі. Найближчим часом Командування сил логістики отримає від Міноборони нову партію сухпайків», — зазначили в Міноборони.

Також вказано, що неякісні набори без проведення відповідного контролю були придбані департаментом ресурсних закупівель у 2022 році.

Quote«Зараз цей департамент перебуває в процесі ліквідації», — пояснили в міністерстві.

Раніше до сфери відповідальності департаменту ресурсного забезпечення входили всі рішення щодо закупівель міністерства, включаючи визначення обсягів, вартості та процедур закупівель, що призводило до корупційних ризиків.

З метою уникнення подібних проблем у майбутньому функції департаменту були розподілені між різними підрозділами:

  • Департаментом політики закупівель,
  • Агенцією закупівель у сфері оборони (ДП «Державний оператор тилу»),
  • Департаментом планування.

Також додали, що керівник, який підписував договори на постачання сухпайків, нині перебуває під кримінальним слідством за іншими звинуваченнями.

Раніше The Page повідомляв, що ДБР затримало злочинну групу з пʼяти осіб, до якої входили представники підприємств-постачальників і військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Вони здійснювали шахрайські схеми із закупівлі яєць за завищеними цінами по 17 грн. Сума встановлених збитків державі від діяльності цієї групи на цей час сягає понад 4,6 млн грн.

Також стало відомо, що Міністерство оборони України закупило в начебто турецької компанії одяг для військових. Дорогою в Україну куртки та штани подорожчали втричі.

4 вересня 2023 року міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про те, що він іде у відставку.

18 вересня 2023 року уряд звільнив низку посадовців Міністерства оборони України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉