Facebook Pixel

Представники Міноборони нагріли відомство на $580 тиc. на схемі закупівлі балістичних жилетів

Група з трьох представників Міністерства оборони України завдяки реалізації шахрайської схеми із закупівлі балістичних жилетів для ЗСУ за кордоном привласнили $580 тис. Як повідомляє пресслужба Національної поліції, до її організації причетні двоє громадян України — засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн, до того ж один із них є чинним адвокатом.

Зазначається, що ця злочинна група за дорученням Міноборони знайшла іноземного постачальника — компанію з Туреччини — та підписала із ним договір на понад 16 млн євро.

Quote«Для заволодіння коштами фігуранти переконали керівництво турецької компанії укласти договір із підконтрольним товариством на закупівлю 1000 військових балістичних жилетів IV рівня захисту для їхнього термінового постачання на потреби ЗСУ. У підсумку офшорна компанія отримала $580 тис. Насправді жодних постачань продукції військового призначення не було, а отримані в шахрайський спосіб кошти зловмисники розподілили між собою», — йдеться в повідомленні Нацполіції.

Правоохоронці провели обшуки в підозрюваних, під час яких було вилучено 17 млн грн, $400 тис., 100 тис. євро та документацію.

Усім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру. У разі доведення провини їм загрожує ув'язнення до 12 років із конфіскацією.

Контекст. З 6 серпня НБУ скасував низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів і бізнесу, спрощуючи закупівлю бронежилетів, шоломів, рацій, військової форми, безпілотників та іншого спорядження.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉