Facebook Pixel

McDonald's запустив продаж бургерів із рослинною котлетою

Мережа швидкого харчування McDonald's в Данії та Швеції розпочала тестові продажі бургерів McPlant із котлетою з рослинного м'яса, яку розробила в партнерстві з Beyond Meat.

Основним компонентом рослинної котлети є гороховий і рисовий білок. До складу McPlant також входять сир, листя салату, помідори, солоні огірки, цибуля, майонез, гірчиця та кетчуп, повідомляє Bloomberg.

Поки що йдеться про замінник яловичини, але в майбутньому в ресторанах мережі може з'явитися й альтернативне куряче м'ясо.

Проте ця пропозиція від компанії не зможе задовольнити запити всіх веганів: котлета на основі рослинного білка готується на тому самому грилі, що й бургери з яловичини.

McDonald's розглядає країни Скандинавії як ключовий ринок м'яса на рослинній основі. Тестові продажі у Швеції триватимуть до 15 березня, у Данії — до 12 квітня, потім продукт може бути виведений на інші національні ринки.

Після новини про новий продукт ціна акцій McDonald's зросла на 0,46%. Акції Beyond Meat до цього часу подешевшали на 1,94%.

Раніше повідомлялося, що українська компанія Eat Me At випустила на український ринок рослинне м'ясо у вигляді фаршу.

Світова індустрія рослинного замінника м'яса 2020 року досягла обсягу $20,7 млрд.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉