Компанія «МакДональдз Юкрейн», що управляє мережею однойменних закладів громадського харчування, у вересні вводить для шести ресторанів Києва і п'яти закладів Львова тестове сортування упаковки.
«Проект запущений в тестовому режимі, щоб налагодити процес сортування, збору відходів і відправки на переробку і надалі ввести роздільний збір відходів у всій мережі», — йдеться в повідомленні компанії.
Експеримент триватиме кілька місяців. Для цього в залах встановлені спеціальні сортувальні станції з відповідними позначками. Відходи будуть ділитися на папір, пластик, стакани, рідина та інше з подальшим відправленням на вторинну переробку.
Ініціатива залучить близько 2,6 млн українців до експерименту МакДональдз по сортуванню відходів. Компанія планує до кінця 2021 року підключити до сортування більшість ресторанів в Україні.
Надалі компанія планує співпрацю з виробниками продукції, виготовленої з її вторинної сировини. «Поліетилен і пластик можуть йти на виготовлення сміттєвих пакетів, картон — на виробництво підставок для напоїв», — уточнили в компанії, відзначивши, що скорочують кількість видів використовуваного пластику з 25 до мінімуму.
Історія. Раніше компанія впровадила збір і переробку упаковки. Це понад 120 тонн паперу, понад 10 тонн пластику і 3,5 тонни упаковки Tetra Pak щомісяця. У вересні 2020 року компанія відмовилася від використання пластикових контейнерів і кришок для салатів, замінивши їх паперовою упаковкою.
У червні 2020 року компанія повністю відмовилася від пластикових стаканчиків для холодних напоїв. Зараз це стакани вироблені повністю з целюлози сертифікованої сировини PEFC з покриттям ПЕ придатною для переробки в Україні.
В 2019 компанія відмовилася від пластикових кришечок для Макфлурі, що зменшило викиди на 27,5 тонни пластика в рік.
Раніше повідомлялося, що в червні McDonald's відкрив новий ресторан в Дніпрі і планує до кінця року відкрити ще чотири в Києві та Одесі.