Facebook Pixel

Податковий комітет Ради підтримав законопроєкти про перезавантаження БЕБ

Профільний комітет Верховної Ради з питань податкової політики рекомендував прийняти законопроєкти про реформування Бюро економічної безпеки України – №10088 та альтернативний до нього №10088-1 за основу. Про це повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

За його словами, обидва законопроєкти передбачають:

  1. Провести новий прозорий конкурс на посаду керівника БЕБ. До конкурсної комісії мають увійти міжнародні експерти – як це робили у випадках НАБУ та НАЗК.
  2. Кабмін має оголосити новий конкурс на посаду директора БЕБ.
  3. Протягом року провести атестацію діючих співробітників БЕБ. Її порядок затвердить директор бюро, а проводитиме кадрова комісія. Предметом атестації має стати оцінка професійної компетентності, рівня знань та умінь, професійної етики, доброчесності та наявності конфлікту інтересів.

Нагадаємо, Україна зобов'язалася перед МВФ перезапустити БЕБ, посилити аналітичну складову органу та підпорядкувати його Мінфіну.

Податковий комітет ВР давно наполягає на реформі Бюро економічної безпеки.

Quote«Є реформи, які прямо дотичні до роботи Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Є великий блок, пов’язаний з реформою митниці, перезапуском БЕБ, які мною як головою комітету не лише підтримуються, але й активно просуваються у вигляді законодавчих ініціатив», — раніше коментував Данило Гетманцев.
Quote«На БЕБ очікує перезавантаження. Свято наближається», – підкреслив член комітету та голова антикорупційної ТСК Ярослав Железняк в інтерв’ю The Page.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉