Facebook Pixel

Гетманцев після переговорів з МВФ допустив компроміс щодо питання перевірок ДПС під час війни

Комітет Верховної Ради України з питань податкової політики провів зустріч із представниками Міжнародного валютного фонду. Як повідомив Гетманцев, вони практично досягли згоди щодо збереження тимчасового призупинення перевірок Державної податкової служби.

За зареєстрованим ще на початку вересня законопроєктом №10016, з 1 жовтня 2023 року відновлюється проведення планових та позапланових перевірок ДПС, здійснення яких було заборонено до припинення воєнного стану. Вже зʼявився текст законопроєкту.

Влада має намір відновити колишню практику, включаючи часткові перевірки, і має намір запровадити ризик-орієнтований підхід у майбутньому. Однак точні деталі та терміни цього переходу обговорюватимуться та погоджуватимуться з МВФ.

В окремій новині підкреслювали, що, найімовірніше, законопроєкт №10016 буде прийнятий з 1 листопада цього року, тому що на цей момент його ще не було винесено на розгляд комітету.

А вже 3 жовтня Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики провів зустріч з місією Міжнародного валютного фонду та обговорив нагальні питання виконання програми розширеного фінансування EFF. Про це повідомив голова комітету ВРУ Гетманцев у своєму телеграм-каналі.

Quote«Не хочу забігати наперед, але певний маневр щодо часткового (а не повного, як пропонує Кабінет Міністрів) відновлення перевірок є. Поглибимо консультації», – зазначив Гетманцев.

Водночас, за його словами, щодо законопроєкту №9269 про відновлення довічного фінмоніторингу для PEP (політично значущих осіб, Politically Exposed Persons, РЕР), але з ризик-орієнтованим підходом, варіантів немає, крім його ухвалення.

Quote«Також обговорили закон про банки. Ідею цілком поділяємо, є необхідність обговорити деталі до другого читання», – додав Гетманцев.
Подякувати 🎉