Facebook Pixel

Британія та Нідерланди домовилися про створення коаліції із закупівлі винищувачів для України

Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак на зустрічі з главою уряду Нідерландів Марком Рютте у рамках саміту Ради Європи в Ісландії домовився про роботу над створенням міжнародної коаліції із закупівлі винищувачів для України.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на заяву Даунінг-стріт.

Quote«Прем'єр-міністр [Сунак] та прем'єр-міністр Рютте домовилися, що вони працюватимуть над створенням міжнародної коаліції для забезпечення України бойовим повітряним потенціалом, надаючи підтримку у всьому, від навчання пілотів до закупівлі винищувачів F-16», – йдеться в заяві.

«Прем'єр-міністр підтвердив свою переконаність у тому, що законне місце України – у НАТО, і лідери погодилися з важливістю довгострокового надання союзниками допомоги у забезпеченні безпеки України, щоб гарантувати, що вони зможуть стримувати майбутні напади», – додали у канцелярії британського прем'єра.

У рамках саміту Сунак також зустрівся із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Quote«Прем'єр-міністр поінформував Урсулу фон дер Ляєн про візит президента Зеленського до Великої Британії. Лідери погодилися з необхідністю продовжувати надавати підтримку Україні в цей поворотний момент, у тому числі через санкції проти росії. Вони домовилися, що саміт G7 в Японії цього тижня стане моментом демонстрації єдності та міжнародної підтримки України», – сказав представник Даунінг-стріт.
Подякувати 🎉