Facebook Pixel

У росії вдруге заочно заарештували очільника ГУР Кирила Буданова

Начальника Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МОУ) Кирила Буданова заочно «заарештували» на території рф. Рішення ухвалив Басманний суд москви.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Слідчий комітет рф звинувачує українського розвідника в тому, що він нібито скоїв 104 теракти.

Главі ГУР МОУ Буданову обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці. Термін почне виконуватися з моменту, коли генерал-лейтенанта екстрадують на територію росії.

Розшук і арешт Буданова, що відомо

У жовтні 2022 року на Керченському мосту стався вибух, внаслідок чого об'єкт сильно постраждав і зазнав часткових руйнувань. Основна версія росіян — нібито там вибухнула вантажівка, а від неї здетонували вагони-цистерни потяга, який проїжджав поруч.

Згодом ФСБ опублікувала результати «розслідування» вибуху, звинувативши Буданова в організації теракту. Тоді глава ГУР заявив, що росія полюбляє схожі речі робити сама, щоб когось у чомусь звинуватити і потім розв'язати собі руки. Після цього президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна не причетна до цієї історії.

У квітні 2023 року Лефортовський районний суд москви вже заочно «заарештовував» Буданова. ФСБ звинувачувала його в у «створенні терористичної спільноти, незаконному обігу зброї та тероризмі».

У жовтні 2023 року Слідчий комітет росії оголосив Буданову про підозру в «тероризмі», звинувативши його у «терористичних атаках БПЛА на об'єкти цивільної інфраструктури, розташовані на території рф».

14 грудня 2023 року міністерство внутрішніх справ росії оголосило в розшук главу ГУР України Кирила Буданова. За даними російських медіа, українського розвідника розшукують за статтею кримінального кодексу, проте конкретну статтю не зазначають.

Раніше The Page повідомляв, що Служба безпеки України спільно зі співробітниками Національної поліції та прокуратури запобігла замовному вбивству міністра оборони Олексія Резнікова та керівника ГУР МО України Кирила Буданова.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉