Facebook Pixel

Планували вбивство Резнікова та Буданова: СБУ затримала кілерів російських спецслужб

Служба безпеки України спільно зі співробітниками Національної поліції та прокуратури запобігла замовному вбивству міністра оборони Олексія Резнікова та керівника ГУР МО України Кирила Буданова. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Спеціалісти провели багатоетапну спецоперацію, під час якої було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу Головного управління Генштабу зс рф.

Деталі схеми

Члени групи мали знешкодити не лише міністра оборони та керівника ГУР МО, а й відомого українського активіста. За вбивство кожного з них російські «куратори» готові були заплатити від $100 тис. до $150 тис.

Quote«ДРГ було сформовано з кадрових співробітників військової розвідки рф для проведення підривної діяльності на території України. До її складу ввійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації «лнр» брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході країни», — йдеться в повідомленні.

Саме цей чоловік мав підшукати кілера для вчинення замовних убивств. Робив він це, використовуючи свої зв’язки в кримінальних колах.

Виконати «роботу» погодився мешканець Києва. За $5 тис. чоловік погодився вбити українського військового, який, на думку окупантів, нібито був причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими. Це мало стати «тестовим випробуванням» перед виконанням основних завдань ворога.

znimok-ekrana-2022-08-08-o-183635.png
Quote«Для замаху на керівників оборонних відомств «зв’язковий» вирішив особисто прибути на підконтрольну українській владі територію. Тут разом зі спільником вони мали підготувати план «ліквідації» та подати його на затвердження своїм керівникам у рф», — повідомили в СБУ.

Як затримували «зв’язкового» та його спільника

На територію України, а саме до Волинської області, зловмисник заїхав через білорусь, де й зустрівся зі спільником.

Quote«Щоб запобігти вчиненню особливо тяжких злочинів, контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців ЦСО «А» затримали обох зловмисників у Ковелі.
znimok-ekrana-2022-08-08-o-183646.png

Під час обшуку у «зв’язкового» виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина рф.

Варто зазначити, що обом затриманим повідомили про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та умисному вбивстві. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності російських координаторів підривної діяльності, які наразі переховуються в рф.

Подякувати 🎉