Facebook Pixel

Кирило Буданов зустрівся з японським послом — фото

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов після тривалого зникнення з публічного простору з'явився на фото з дипломатами. Відповідні світлини опублікувала перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

За її словами, очільник ГУР зустрівся з послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

Quote«Дискутували, обмінювались думками, планували із послом Японії в Україні паном Мацудою Кунінорі. Не муляж, всі учасники зустрічі живі та здорові», — зазначила Джапарова.


352398893-10229583882570450-4581317708320283407-n.jpg

Що відомо про зникнення Буданова та Залужного з публічного простору

Після низки нічних обстрілів Києва начальник ГУР став приділяти значно менше уваги ЗМІ. На початку червня 2023 російські пропагандисти почали розповсюджувати фейки про нібито «поранення» й лікування Буданова в Німеччині, а дехто навіть говорив про його «смерть».

Таку дезінформацію на росії поширювали на тлі фейків про начебто «загибель» головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Проте в ГУР спростували низку неправдивих російських новин та навіть посміялися над ними.

Згодом диктатор путін трохи змінив кут пропагандистської брехні та заявив, що Залужний нібито знаходиться «за кордоном». Але він не уточнив, за кордоном якої держави.

У підсумку як Буданов, так і Залужний з'явилися на публіці. Зокрема, головнокомандувач 19 червня провів роботу в угрупованнях військ, які виконують завдання в районах найзапекліших боїв.

Подякувати 🎉