Facebook Pixel

Уряд найближчим часом розгляне внесення прибутку в кошторис оборонних закупівель — Камишін

Найближчим часом на розгляд Кабінету Міністрів України буде внесена постанова, яка дозволить включати прибуткову складову до кошторисів оборонних закупівель.

Так міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін відповів The Page на підсумковій пресконференції «Результати діяльності Мінстратегпрому та Укроборонпрому за 2023 рік».

Quote«Питання, яке було спровоковане аудитом, буде вирішено. Рішення буде винесено на Кабмін найближчим часом», – заявив міністр.

Олександр Камишін додав, що оборонні підприємства мають отримувати прибуток.

Quote«Вони не тільки допомагають нашим силам оборони і забезпечують своїх людей роботою, а й генерують прибуток. Прибуток в оборонці буде», – підкреслив він.

У вересні 2023 року Рада постановою №10071 уповноважила Кабмін нарешті врегулювати «правові відносини, що склалися між виконавцями держконтрактів і Міноборони».

Попри постанову, у жовтні державне КБ «Луч» звернулось до уряду та вищого політичного керівництва України через вимогу ДАСУ повернути прибутки підприємства у до держбюджету. Держаудитслужба «розпочала ревізію «окремих питань» діяльності виробника таких озброєнь, як «Нептун», «Вільха», «Стугна» тощо, і знову порушила питання щодо включення прибутку до складу ціни.

У грудні вже ДАСУ попросила Кабмін вирішити питання з прибутковою складовою в ціні оборонної продукції.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉