Facebook Pixel

Уряд має повернути прибуток у вартість оборонної продукції — ДАСУ

Голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва зазначила, що питання закупівель в оборонній сфері та включення прибутку у вартість продукції, має бути врегульоване урядом відповідно до нормативно-правових документів.

Про це повідомляє пресслужба ДАСУ.

Quote«Необхідно якнайшвидше розробити підзаконні акти, щоб зняти напруження, яке тривало місяцями. Держаудитслужба підтримує ідею повернення прибутку у вартість продукції для виробників озброєння, як це було до 24 лютого 2022 року. Ми пропонуємо витрачати ці кошти на розвиток військово-промислового комплексу в умовах війни, зокрема на інновації, модернізацію, модифікацію, добудову, дообладнання, реконструкцію і т.д. Тепер рішення за урядом, який має розробити чіткі нормативно-правові механізми для вирішення цієї проблеми», — заявила Алла Басалаєва.

Голова Державної аудиторської служби України нагадала, що у вересні цього року парламент затвердив постанову №10071, якою уповноважив Кабмін ухвалити нормативно-правові акти, які б урегулювали правові відносини, що склалися між виконавцями держконтрактів і Міноборони.

Quote«Зі свого боку Держаудитслужба надала власні пропозиції, щоб це питання було вирішене якнайшвидше. Власне, ми їх оприлюднювали публічно та передали на розгляд Міноборони ще в жовтні. Також Держаудитслужба провела низку зустрічей з усіма зацікавленими сторонами, включно з представниками Міноборони та асоціаціями роботодавців», – наголосила Алла Басалаєва.

Також вона додала, що Держаудитслужба готова долучитися до всіх робочих процесів, аби вирішити зазначене проблемне питання.

Раніше The Page повідомляв, що державна аудиторська служба перевірила ефективність використання бюджетних коштів на відбудову зруйнованих об'єктів через війну у Ірпінській та Бучанській громаді

Подякувати 🎉