Facebook Pixel

Кабмін планує заборонити імпорт з Молдови: скільки втратить країна


Кабмін готує постанову про заборону імпорту з Молдови. Це буде відповіддю на обмеження, введені Молдовою проти українського агроекспорту.

Про це кореспонденту «Європейської правди» заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – Торговий представник України Тарас Качка.

Quote«Ми повідомили Кишинів – будь-яке обмеження з боку Молдови буде вважатися вкрай недружнім кроком і потягне за собою невідкладну заборону всього імпорту з Молдови»,- зазначає посадовець.

За словами Качка, проект постанови вже готується у владних кабінетах.

У разі введення заборони Молдова втратить близько 7,3% власного експорту. За даними Держстату, у минулому році країна завезла в Україну товарів на $151 млн. Зокрема, Україна імпортувала з Молдови паливо ($28 млн), вино ($16 млн), дубильні екстракти ($15 млн), овочі та перероблені овочі ($16 млн), горіхи ($15 млн), а також чорні метали ($10 млн).

Нагадаємо, Міністерство сільського господарства та харчової промисловості Молдови має намір заборонити імпорт деяких видів агропродукції з України через можливі протести місцевих фермерів, які скаржаться на зниження цін на зернові та олійні. Водночас буде дозволено їх транзит в Україні

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉