Facebook Pixel

НАЗК знову позбавило партію «Голос» держфінансування

Партія «Голос» знов заявила про спробу Національного агентства з питань запобігання корупції позбавити партію держфінансування. Про це повідомляється на сторінці політсили у Facebook.

У партії заявили, що серед парламентських партій лише «Голос» не отримав фінансування на четвертий квартал.

Quote«Протягом останніх 11 місяців ми спостерігаємо неприпустиме використання однієї з головних антикорупційних інституцій — НАЗК — для політичного тиску на опозицію. У січні 2021 року НАЗК із порушенням законів юридичних (і законів логіки) вирішило позбавити партію «Голос» державного фінансування. Ми в судовому порядку довели свою правоту і очікували на повернення дій НАЗК у законне русло. Проте цього досі не відбулося», — прокоментували представники партії.

Партія скаржиться, що в процесі розподілення фінансування на 4 квартал 2021 року НАЗК ігнорує як норми закону про державне фінансування партій, так і рішення судів, що підтверджують правильність правової позиції партії «Голос».

Quote«Ми закликаємо керівництво НАЗК припинити ігнорувати вимоги законів України та повернути державне фінансування «Голосу». У разі тиску з боку третіх осіб, що примушують НАЗК до протиправних дій, вимагаємо повідомити суспільству прізвища та посади цих осіб», — додали в «Голосі».

Контекст. На початку 2021 року агентство вже зупиняло держфінансування «Голосу». Тоді відомство мало претензії до оформлення партією документів. «Голос» заявив, що розцінює це як тиск, і звернувся з позовом до Окружного адмінсуду Києва. Суд поновив фінансування політсили на час розгляду позову партії до НАЗК.

З подібними проблемами також стикалася «Батьківщина» в четвертому кварталі минулого року та «Слуга народу» в березні 2021 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉