Facebook Pixel

Нардепи з «Голосу» знову заявили, що Железняка звільнено з посади голови фракції. Железняк це заперечує.

Народного депутата Ярослава Железняка звільнили з посади голови фракції «Голос». Нового керівника фракції та його заступника буде обрано на наступному засіданні фракції. Проте Железняк стверджує, що це не відповідає дійсності. Про це повідомила нардепка Соломія Бобровська («Голос») на своїй сторінці у Facebook.

Quote«Сьогодні «нелегітимного» керівника фракції Ярослава Железняка було нарешті звільнено з посади голови фракції. Таке рішення було ухвалено більшістю членів фракції ще 4 місяці тому, але блокувалося колишнім головою Верховної Ради. На наступному засіданні фракції оберемо нового керівника фракції й заступника в цивілізований спосіб», — написала Бобровська.

Железняк заявив, що він і Роман Костенко (заступник голови фракції) залишаються на своїй посадах, а в його колег у фракції — об’єднання «Справедливість» — «осіннє загострення».

Quote«Що була за заява наприкінці засідання? Звичайне оголошення непотрібної інформації. Ну, вчергове колеги в законах не розібралися, забули про необхідність 14 голосів для кадрових рішень, та ще і протокол фракції вирішили підробити. І чомусь вирішили знову повідомити про це всій країні», — написав нардеп.

Як стало відомо журналістам The Page, тепер до об’єднання «Справедливість» входять 11 нардепів і лише 9 підтримують нинішнє керівництво фракції. Відтак внутрішньопартійна опозиція наразі становить більшість.

Контекст. Рік тому зі складу «Голосу» вийшов лідер партії Святослав Вакарчук — він склав мандат і залишив лави політсили. 7 червня 2021 року партію через незгоду з позицією нового керівництва в особі Кіри Рудик залишив шоумен Сергій Притула. А 9 червня нардепка Бобровська заявила українським ЗМІ, що не менш як 10 нардепів можуть залишити партію вже найближчим часом.

Згодом десять депутатів від «Голосу» заявили про розкол фракції. Вони вирішили створити власне об'єднання, водночас залишаючись у складі фракції. У липні нардепка з фракції «Голос» у парламенті Олександра Устінова заявила про зміну керівника фракції з Ярослава Железняка на Романа Костенка (як в.о.). Утім, сам Железняк заперечує, що таке рішення було ухвалено згідно з вимогами статуту.

Подякувати 🎉