Facebook Pixel

Блінкен не збирається зустрічатися з Лавровим на G20, а Путін не виступить навіть онлайн

Держсекретар США Ентоні Блінкен не має наміру під час G20 на Балі зустрічатися з очільником російського МЗС Сергієм Лавровим, якого російський диктатор Путін вирішив відправити на саміт замість себе. Як повідомив представник американського Держдепу Нед Прайс, у США вважають необхідною ізоляцію представника рф під час заходу, пише «Голос Америки».

Quote«Ми вважаємо, що з рф не можна вести справи, начебто нічого не сталося. Так вважаємо не лише ми. Гадаю, усі бачили на Балі, під час липневої міністерської зустрічі G20, що росія опинилася в ізоляції», — заявив Прайс.

Він допустив, що цього разу ситуація цілком імовірно може повторитися. На його думку, Лаврову під час саміту доведеться відчути чимало презирства та вислухати критики через війну, яку рф веде в Україні. Прайс також припустив, що однією з тем, які підійматимуть країни «Великої двадцятки», стосуватиметься «зернової ініціативи» та небажання російської сторони її продовжувати.

Речник російського диктатора Дмитро Пєсков раніше цього дня заявив, що Путін не виступатиме на саміті G20 навіть у форматі онлайн. Він пояснив це нібито напруженим графіком російського президента та необхідністю перебувати у рф.

Контекст. Нагадаємо: на липневому саміті G20 лідери G7 відмовилися відвідати загальну зустріч міністрів закордонних справ країн G20 через присутність там глави МЗС рф Сергія Лаврова. Тоді Блінкен особисто відмовився від розмови з Лавровим. Унаслідок бойкоту головний дипломат кривавого режиму Путіна був змушений залишити саміт, і в другій половині дня росія вже не була на ньому представлена.

Подякувати 🎉