Виробництво вина у Франції в 2021 році може впасти до «історично низького рівня» і скласти 32,6-35,6 млн гектолітрів, що на 24-30% нижче показника минулого року. Такий прогноз зробило Міністерство сільського господарства.
Це може стати найгіршим показником з 1945 року. Попередній мінімум був у 2017 році, коли справили 35,6 млн гектолітрів.


У Мінсільгоспі пояснили, що на спад виробництва вплинули заморозки. В регіоні Шампань різке похолодання в квітні знищило майже третину всіх бутонів. Заморозки спостерігалися і в інших регіонах, в тому числі в Провансі і Долині Рони. Холода торкнулися 10 з 13 виноробних регіонів. Найбільш постраждалими виявилися ранні сорти винограду, такі як мерло і шардоне.
Крім заморозків, по виробництву вина вдарило і дощове літо. Через високу вологість на виноградниках почали поширюватися хвороби: цвіль, чорна гниль і борошниста роса. Від них постраждали виноградники в Шампані, Ельзасі, Божоле і поля на Південно-Заході.
Додатково. Раніше розповідало про інвестиції у вино: з чого почати, що і де купувати.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також