Facebook Pixel

Фонд держмайна продав Червонослобідський спиртзавод за 30 млн грн фірмі депутата Київради

29 серпня Фонд держмайна України провів аукціон з продажу Червонослобідського спиртзаводу на Київщині. Покупець заплатив за нього 30 млн грн.

Про це пише Prozorro.Продажі.

Що отримає покупець Червонослобідського спиртзаводу на Київщині

Спиртзавод заснований у 1881 році та модернізований у 2019-му, займається виготовленням етилового ректифікованого спирту.

Потужність виробництва – 31,5 тис. літрів за добу. Актив розташований за 50 кілометрів від столиці у зручній локації – лише 6 км від траси М 06 Київ – Чоп.

До складу спиртзаводу входять 4 об’єкти нерухомості загальною площею 1698 м², зокрема цех, спиртосховища, лабораторія, частина їдальні та 7 транспортних засобів. Три з них знаходяться на Київщині, один — у Львівській області.

Окрім фінальної пропозиції, переможець аукціону повинен оплатити 9,7 млн гривень боргів підприємства перед працівниками та бюджетом.

Хто новий власник Червонослобідського спиртзаводу на Київщині

Переможець аукціону — ТОВ «Віденський млин». За даними Youcontrol, компанія заснована 8 років тому у Києві. Основний вид діяльності — дистиляція, ректифікація та змішування спиртних напоїв.

Власником компанії є АТ "ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД "ОРЛАНДО". Остання належить Володимиру Таловеру і депутату Київради від партії «Удар» та сину Ігоря Кушніра Іллі Кушніру.

Що відомо про Ігоря Кушніра

Ігор Кушнір — колишній очільник одного з найбільших забудовників «Київміськбуд», який на 80% належить громаді Києва.

6 липня Наглядова рада спільно з правлінням ПрАТ «Київміськбуд» відсторонили від керівництва компанією Ігоря Кушніра. Паралельно на засіданні було ухвалено рішення про проведення аудиту діяльності компанії.

4 липня журналісти Bihus.Info. опублікували розслідування, у якому йшлося про те, що дружина президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра володіє віллою у Франції, що обійшлася у 20 млн євро. Водночас на початку 2023-го «Київміськбуд» тимчасово зупинив будівельні роботи та просив про додаткове фінансування з бюджету. 80% «Київміськбуду» належать громаді міста Києва.

5 липня журналісти видання дізналися, що Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною в травні цього року піднялися на Еверест. Для цього посадовець виїхав за кордон, використовуючи довідку про інвалідність. Підйом на Еверест обійшовся подружжю в $150 тис. За час повномасштабної війни Кушнір зміг загалом пробути за кордоном приблизно 8 місяців.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉