Facebook Pixel

Керівника «Київміськбуду» Ігоря Кушніра відсторонено від посади: які причини

Наглядова рада спільно з правлінням ПрАТ «Київміськбуд» відсторонили від керівництва компанією Ігоря Кушніра. Паралельно на засіданні було ухвалено рішення про проведення аудиту діяльності компанії.

Про це написав мер Києва Віталій Кличко.

Quote«Також працює тимчасова контрольна комісія, яку створили депутати Київради. І вона теж надасть результати перевірки діяльності ПрАТ «Київміськбуд» та її керівництва», — зазначив Кличко.

Чому Ігор Кушнір був відсторонений від посади

4 липня журналісти Bihus.Info. опублікували розслідування, у якому йшлося про те, що дружина президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра володіє віллою у Франції, що обійшлася у 20 млн євро. Водночас на початку 2023-го «Київміськбуд» тимчасово зупинив будівельні роботи та просив про додаткове фінансування з бюджету. 80% «Київміськбуду» належить громаді міста Києва.

Також 5 липня журналісти видання дізналися, що Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною в травні цього року піднялися на Еверест. Для цього посадовець виїхав за кордон, використовуючи довідкш про інвалідність. Підйом на Еверест обійшовся подружжю в $150 тис. За час повномасштабної війни Кушнір зміг загалом пробути за кордоном приблизно 8 місяців.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉