Facebook Pixel

Росія має план блискавичної війни, під час якої може бути захоплений Київ — Джонсон

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що військове вторгнення РФ в Україну не є невідворотним сценарієм, однак додав, що ситуація нині «доволі похмура». Він наголосив, що попередив російського колегу Володимира Путіна про катастрофічні наслідки для РФ у разі нападу, пише BBC.

Quote«Розвідка дуже чітко вказує на те, що на кордоні з Україною перебуває 60 російських бойових груп. План блискавичної війни, під час якої може бути захоплений Київ, очевидний для всіх. Ми маємо чітко дати зрозуміти Кремлю, що подібний крок буде катастрофою», — наголосив британський прем'єр.

Джонсон попередив, що вторгнення може перетворитися для Росії на «нову Чечню».

Прем'єр також підкреслив, що його країна перебрала на себе роль лідера в процесі «створення пакета економічних санкцій» проти Москви. Також він нагадав про постачання Великою Британією до України зброї.

Додатково. Напередодні увечері американський президент Джо Байден провів онлайн-зустріч із лідерами ЄС, очільником Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом і британським колегою. Усі учасники віртуальної конференції погодилися з тим, що в разі вторгнення всі вони зобов’язані «вжити швидких каральних заходів, зокрема з безпрецедентним пакетом санкцій».

Контекст. Нагадаємо: напередодні британська влада заявила про евакуацію близько половини своїх дипломатів з України через російську загрозу. Їх від’їзд до Лондона назвали попереджувальним кроком. Нині в Україні продовжують перебувати близько 30 британських дипломатів разом із послом.

Міністерка закордонних справ Ліз Трасс заявила, що посольство Британії в Києві продовжує працювати у звичному режимі, однак наголосила на необхідності «бути готовими до будь-яких несподіванок».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉