Facebook Pixel

Байден пригрозив Путіну санкціями, яких той ще не бачив, за напад на Україну

Президент США Джо Байден заявив: якщо його російський колега Володимир Путін віддасть наказ військам напасти на Україну, на Росію чекатимуть катастрофічні наслідки.

Quote«Вторгнення в Україну стане для Росії катастрофою. Наші союзники та партнери готові завдати серйозної шкоди Росії та російській економіці», — наводить його слова телеканал CNBC.

Американський президент уточнив, що під час останньої бесіди з Путіним він попередив свого співрозмовника про масштаби наслідків, зокрема і про санкції, з якими «той ще не мав справи». Байден наголосив, що з-поміж них — позбавлення російських банків змоги працювати з доларом.

Утім, глава Сполучених Штатів заявив, що вірить у те, що Росія не нападе на Україну.

Quote«Я й досі вважаю, що Путін не хоче повномасштабної війни… я думаю, він перевірятиме нашу готовність. Але я знаю, що він заплатить велику й серйозну ціну, якщо не змінить своїх намірів уже зараз. І я гадаю, він усе життя шкодуватиме через це рішення (вторгнення в Україну – The Page). Вважаю, йому дуже важко звикнути до того, що, на його думку, є найбільшою трагедією в історії Росії – кінця СРСР. Він намагається знайти місце Росії в цьому світі між Китаєм і Заходом», — зазначив він.

Додатково. Пізніше речниця Байдена Джен Псакі повідомила, що Сполучені Штати вважатимуть вторгненням будь-який перетин українського кордону. За її словами, ці дії «будуть зустрінуті швидкою і спільною відповіддю з боку США та наших союзників».

Quote«Президент Байден зі свого багаторічного досвіду знає, що росіяни мають великий арсенал агресії, який, окрім воєнних дій, включає кібератаки та воєнізовану тактику. І сьогодні він підтвердив, що на ці акти російської агресії буде дано рішучу, взаємну та спільну відповідь», — додала вона.

Контекст. У Білому домі переконані, що Росія здатна вдатися до повномасштабного вторгнення на українську територію будь-якої миті.

Президент Володимир Зеленський на тлі активного поширення інформації про ймовірність повномасштабного нападу Росії на Україну закликав співвітчизників не піддаватися паніці. За його словами, Москва веде війну з нашою країною вже вісім років, і ризики більшими не стали.

Подякувати 🎉