Facebook Pixel

Британія почала передання Україні протитанкової зброї. Міноборони показало, що привезли

Партія портативних протитанкових систем, про надання яких 17 січня повідомила Великобританія, уже прибула на українську територію. Відео з розвантаженням зброї оприлюднило на своїй сторінці Міноборони.

Легкі протитанкові засоби, за словами заступника глави Міноборони Анатолія Петренка, посилять обороноздатність України та використовуватимуться винятково з метою оборони.

Quote«Безперечно, це зміцнюватиме наші війська, це посилить наші оборонні можливості. І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана винятково з оборонною метою: для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури і для захисту мирного населення від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть призвести до ескалації», — заявив Петренко.

Контекст. 17 січня очільник британського Міністерства оборони Бен Воллес анонсував початок надання Україні легких протитанкових оборонних систем. Він наголосив, що ця зброя не становитиме загрози Росії, оскільки призначена для самооборони.

Журналіст Юрій Бутусов розповів, що системи, які Британія вирішила передати Україні, — «новітнє протитанкове озброєння».

«Великобританія почала постачання до України протитанкових гранатометів NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon — The Page) — найкращих у світі гранатометів для бою в місті, які не мають аналогів у Росії», — написав він у Фейсбуці.

За словами журналіста, NLAW має дальність стрільби до 800 м, його вага — 12,5 кг. Час, потрібний для активації системи та відкриття вогню, становить до 5 сек. На відміну від радянських і російських аналогів, NLAW підходить для роботи із закритих приміщень, підвалів або верхніх поверхів будівель. Гранатомет має майже 100%-ну точність.

Подякувати 🎉