Facebook Pixel

Евакуація з України. Британія також вирішила вивезти своїх дипломатів через російську загрозу

На тлі загрози вторгнення Росії в Україну спочатку Сполучені Штати, а за ними й Велика Британія офіційно оголосили про початок евакуації співробітників свого посольства в Києві.

Quote«Деякі співробітники посольства евакуюються з Києва у відповідь на загрозу з боку Росії. Посольство Великої Британії залишається відкритим і далі виконуватиме роботу», — йдеться в повідомленні дипломатичного відомства.

Натомість керівництво Євросоюзу наразі не бачить потреби у вивезенні своїх дипломатів та їхніх родин з України.

«Ми не плануємо робити те саме, що і США, оскільки ми не бачимо для цього будь-яких конкретних причин», — заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Він додав, що наразі триває переговорний процес із Росією і, поки він триває, евакуювати дипломатів немає потреби.

Контекст. 24 січня Держдепартамент США оголосив про добровільну евакуацію з України своїх дипломатів. Членів їхніх родин зобов’язали залишити територію країни.

Нагадаємо: західні країни, з-поміж яких і США, упродовж кількох останніх місяців висловлюють занепокоєння щодо можливого вторгнення РФ в Україну. У Білому домі вважають, що це може статися будь-якої миті. У Держдепі не виключають, що напад може відбутися в період проведення російсько-білоруських військових навчань.

Подякувати 🎉