ДТЕК та данська Vestas побудують другу чергу Тилігульської ВЕС

ДТЕК та данська Vestas побудують другу чергу Тилігульської ВЕС

ДТЕК та данська компанія Vestas — провідний виробник вітрових турбін у світі — побудують другу чергу Тилігульської ВЕС. На кліматичній конференції ООН СOP28 було підписано Меморандум щодо завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції. Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

  • ІІ черга ВЕС складатиметься з 64 вітротурбін із загальною потужністю 384 МВт.
  • Фінально І та ІІ черги ДТЕК Тилігульської ВЕС матимуть потужність 500 МВт.
  • Станція буде здатна виробляти близько 1,7 ТВт-г електроенергії щороку. Цього достатньо для потреб 900 тис. домогосподарств.
  • Очікується, що проєкт дозволить скоротити викиди СО2 щороку на 1,7 млн тонн.
  • Інвестиції у другу чергу Тилігульскої ВЕС становитимуть 450 млн євро;
  • Загальний обсяг інвестицій в проєкт, який підтримують Європейська комісія та уряди України і Данії, перевищить 650 млн євро;
«Це ще одне свідчення високої довіри західних інвесторів до Групи ДТЕК, яка неодноразово підтверджувала репутацію відповідального партнера. Ми віримо в перемогу України та не чекаємо закінчення війни, щоб залучати власний та західний капітал у створення нової інфраструктури», — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК готовий розпочати будівництво другої черги ВЕС у другому кварталі 2024 року, а закінчити будівництво в кінці 2025 року. Поступове підключення до мережі змонтованих вітротурбін очікується вже з кінця 2024 року.

Читати на The Page