Facebook Pixel

ДТЕК та данська Vestas побудують другу чергу Тилігульської ВЕС

ДТЕК та данська Vestas побудують другу чергу Тилігульської ВЕС

ДТЕК та данська Vestas побудують другу чергу Тилігульської ВЕС

ДТЕК та данська компанія Vestas — провідний виробник вітрових турбін у світі — побудують другу чергу Тилігульської ВЕС. На кліматичній конференції ООН СOP28 було підписано Меморандум щодо завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції. Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

  • ІІ черга ВЕС складатиметься з 64 вітротурбін із загальною потужністю 384 МВт.
  • Фінально І та ІІ черги ДТЕК Тилігульської ВЕС матимуть потужність 500 МВт.
  • Станція буде здатна виробляти близько 1,7 ТВт-г електроенергії щороку. Цього достатньо для потреб 900 тис. домогосподарств.
  • Очікується, що проєкт дозволить скоротити викиди СО2 щороку на 1,7 млн тонн.
  • Інвестиції у другу чергу Тилігульскої ВЕС становитимуть 450 млн євро;
  • Загальний обсяг інвестицій в проєкт, який підтримують Європейська комісія та уряди України і Данії, перевищить 650 млн євро;
Quote«Це ще одне свідчення високої довіри західних інвесторів до Групи ДТЕК, яка неодноразово підтверджувала репутацію відповідального партнера. Ми віримо в перемогу України та не чекаємо закінчення війни, щоб залучати власний та західний капітал у створення нової інфраструктури», — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

ДТЕК готовий розпочати будівництво другої черги ВЕС у другому кварталі 2024 року, а закінчити будівництво в кінці 2025 року. Поступове підключення до мережі змонтованих вітротурбін очікується вже з кінця 2024 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉