Facebook Pixel

ДТЕК інформуватиме про можливі відключення через «Київ Цифровий»

Застосунок «Київ Цифровий» сповіщатиме киян про потенційні відключення електроенергії у столиці за графіком. Про це Денис Бондар, генеральний директор «ДТЕК Київські електромережі», повідомив на брифінгу у вівторок, 16 квітня 2024 року.

Це станеться тільки якщо в Києві будуть введені стабілізаційні графіки відключень, підкреслив голова компанії.

Quote«У випадку застосування графіків «Київ Цифровий» буде за півгодини сповіщати наших клієнтів щодо застосування графіків, і за півгодини також будемо інформувати споживачів, що через півгодини планується включення електричної енергії», – пояснив Бондар.

Він уточнив, що сповіщати споживачів планується у прив’язці до номера [та адреси]: в базі «Києва Цифрового» зібрано понад 80% телефонних номерів киян.

Також про ситуацію з електрикою вдома можна запитати чатботів ДТЕК в теелеграмі та вайбері – або подивитись графіки на сайті компанії.

Чи з’являться графіки відключень у Києві і якими вони будуть

У квітні Київ споживає в середньому 1100 МВт на добу, дефіциту електроенергії немає.

Саме тому графіки відключень не застосовуються, уточнив Денис Бондар.

Проте вони вже давно розроблені. На сайті компанії можна побачити графік на 6 груп споживачів за 3 категоріями, які у випадку дефіциту дозволять справедливо та рівномірно розподілити навантаження на киян:

  • Світло гарантовано є – білий колір на графіку.
  • Світла немає. Періоди, коли відключення відбуватиметься для того, аби збалансувати енергосистему – сірий колір на графіку.
  • Можливі відключення. Періоди, коли відключення може застосовуватися, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватися. ДТЕК рекомендує знижувати споживання електроенергії та не користуватися ліфтами – світло-сірий колір на графіку.

Як прогнозує Денис Бондар, влітку добове споживання в столиці може зрости до 1350 МВт, і тоді графіки можуть стати реальністю і для Києва.

Як зрозуміти графік відключень електроенергії в Києві. Інфографіка ДТЕК

Як зрозуміти графік відключень електроенергії в Києві. Інфографіка ДТЕК

Як зменшити споживання електроенергії вдома

Щоб Київ якомога довше не повертався до графіків відключень електроенергії, ДТЕК закликає містян не забувати декілька порад:

Подякувати 🎉