Facebook Pixel

Cуд взяв під арешт одного із засновників Київгуми

Суд заарештував одного із засновників компанії «Київгума» Антона Кравця. Його підозрюють в постачанні засобів тактичної медицини до рф.

Про це повідомляє «Суспільне», з посиланням на пресслужбу СБУ.

У чому керівництво «Київгуми» звинувачує СБУ

За даними слідства, протягом 2022-2023 років «Київгума» переправила до рф партії тактичних джгутів та бинтів на понад 40 млн грн.

Нагадаємо, що 4 січня Служба безпеки України провела обшуки у ТОВ «Київгума», її дочірніх компаніях та у засновників. Гендиректор компанії Андрій Острогруд заявив про тиск з боку правоохоронців.

ТОВ «Київгума» займається виробництвом виробів з гуми, латексу, ПВХ, ТЕП і силікону, виготовляє понад 4000 найменувань продукції. Серед яких, зокрема, тактичні аптечки, турнікети, оклюзійні пов’язки тощо.

Компанію підтримав Рух «Маніфест 42», який закликав Зеленського втрутитись і зупинити тиск на бізнес. Організація вважає звинувачення проти «Київгуми» «явно сфальсифікованими» і фіксує всіх осіб, які причетні до обшуків. Вони звинувачують у обшуках заступника голови ОП Ростислава Шурму. Метою цього тиску називали лобіювання інтересів постачальників китайських аптечок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉