Facebook Pixel

Чеський мільярдер хоче допомогти Україні виробляти більше боєприпасів — Bloomberg

Чеський мільярдер хоче допомогти Україні виробляти більше боєприпасів — Bloomberg

Чеський мільярдер хоче допомогти Україні виробляти більше боєприпасів — Bloomberg

Один із найбільших у Європі виробників зброї Czechoslovak Group AS пропонує Україні наростити власне виробництво боєприпасів на тлі скорочення західної допомоги. Про це пише Bloomberg.

Компанія хотіла б інвестувати «сотні мільйонів євро» в Україну, заявив її власник-мільярдер і головний виконавчий директор Міхал Стрнад.

За його словами, CSG веде переговори з «Укроборонпромом» щодо потенційного спільного підприємства та шукає відповідні місця для виробництва артилерійських і танкових снарядів, а також важкої техніки.

Через те, що в України закінчуються запаси, а допомога США зупиняється в Конгресі, європейські країни намагаються заповнити прогалину власними запасами, а також готовими закупівлями з-за меж континенту. Лише CSG збільшила виробництво боєприпасів великого калібру на своїх заводах у Словаччині, Іспанії та Сербії більш ніж у 10 разів після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

Quote«Непросто впоратися з таким швидким зростанням. Якщо у нас буде угода, ми передамо наші технології в Україну. Таким чином ми могли б використати їхні можливості та їхніх людей для збільшення виробництва артилерійських і танкових боєприпасів», — сказав Стрнад.

Про Czechoslovak Group AS

  • Окрім боєприпасів, CSG виготовляє військові та цивільні вантажівки Tatra, бронемашини та колісні самохідні гаубиці, а також модернізує радянські танки Т72 для української армії. Щоб задовольнити зростаючий глобальний попит, компанія будує нові виробничі цехи в Чеській Республіці, а наступного місяця планує завершити придбання малого бізнесу боєприпасів американської компанії Vista Outdoor Inc за $1,9 млрд.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉