Facebook Pixel

Буславець запропонувала «Енергоатому» майнити криптовалюту

Міністерство енергетики та охорони навколишнього середовища доручило державному підприємству «Енергоатом» розглянути можливість майнінгу криптовалюти для того, аби забезпечити додаткові ринки збуту електроенергії. Компанії також доручили оновити плани щодо закупівлі ядерного палива через зменшення обсягів виробництва електроенергії блоками атомних електростанцій.

Про це йдеться в листі виконувачки обов'язків міністра енергетики Ольги Буславець Директорату ядерної енергетики та атомної промисловості «Енергоатому», яке опублікував нардеп Гео Лерос на своїй сторінці в Facebook.


У Міненерго заявили, що вирішення цих завдань допоможе забезпечити надійність та ефективність роботи блоків атомних електростанцій в Україні за умов профіциту на ринку базової генерації.

Контекст. Минулого тижня Кабінет міністрів ухвалив рішення призупинити роботу трьох блоків атомних електростанцій та зменшити виробництво електроенергії ще на семи блоках.

Пізніше новостворений Антикризовий енергетичний штаб провів своє перше засідання, на якому прийняв кілька рішень для подолання кризової ситуації на енергетичному ринку.

Що стосується криптовалюти, то в Україні вона не легалізована. У жовтні 2019 року міжфракційне депутатське об'єднання Blockchain4Ukraine підготувало законопроєкти про легалізацію криптовалюти і впровадження технології блокчейн в держреєстри. До Верховної Ради проєкти законів подали через місяць, проте депутати поки їх не розглянули.

Подякувати 🎉