Байден закликав Конгрес США негайно затвердити допомогу Україні

Байден закликав Конгрес США негайно затвердити допомогу Україні — відео

Президент США Джо Байден терміново звернувся до Конгресу США щодо затвердження пакету фінансування національної безпеки та допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та питань мігрантів. Президент виступив 6 грудня 2023 року, в середу, напередодні голосування в Сенаті.

The Page послухав звернення Президента США та цитує головне.

Як Джо Байден переконує Конгрес

  • Конгрес мусить затвердити додаткове фінансування для України. Мене шокує, що республіканці досі не бажають цього.
  • росія вторглася до іншої країни, російські військові творять звірства проти цивільних в Україні майже два роки.
  • Сполучені Штати мусять пишатися, що ми допомагаємо Україні зброєю та боєприпасами. Я не готовий відмовитися від цього, і американський народ також.
  • Нагадую, путін не зупиниться на Україні, а продовжить вторгнення до наших союзників по НАТО.
  • Я згоден, що Конгрес мусить внести зміни до міграційної системи і змінити політику на кордоні. Моя команда веде перемовини в Конгресі з республіканцями та демократами – ми маємо покласти на стіл реальний компроміс. Проте республіканці відкидають варіанти, що пропонували ми. Вони наполягають виключно на власній екстремальній пропозиції.
  • Таким чином, республіканці готові фактично завдати удар по Україні! Я впевнений, що дріб'язкова партійна політика не має ставати на заваді нашим головним цінностям.
  • Закликаю Конгрес дати відсіч путіну та захистити свободу, не дати йому захопити Україну та просунутися далі, в країни НАТО.

Джо Байден запевнив, що адміністрація діятиме на основі рішення Конгресу, голосування по якому заплановано за декілька годин.

Що сказав Джо Байден — відео

Як конгресмени (не) затверджують додаткове фінансування для України

У жовтні 2023 року Конгрес США затвердив тимчасовий бюджет без допомоги Україні.

20 жовтня Байден запросив $106 млрд – пакет на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та на вирішення проблеми мігрантів на кордоні з Мексикою.

Дискусії, чи давати Україні додаткове фінансування, в обох палатах американського парламенту йдуть два місяці поспіль. Демократи проти збільшення видатків на боротьбу з мігрантами, республіканці вимагають згорнути допомогу Україні та фінансувати кордон.

У вівторок республіканці пообіцяли провалити фінальне голосування щодо України.

Вдень 6 грудня Пентагон заявив, що на допомогу Україні залишилося $5,9 млрд.

Читати на The Page