Facebook Pixel

Байден закликав Конгрес США негайно затвердити допомогу Україні

Президент США Джо Байден терміново звернувся до Конгресу США щодо затвердження пакету фінансування національної безпеки та допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та питань мігрантів. Президент виступив 6 грудня 2023 року, в середу, напередодні голосування в Сенаті.

The Page послухав звернення Президента США та цитує головне.

Як Джо Байден переконує Конгрес

  • Конгрес мусить затвердити додаткове фінансування для України. Мене шокує, що республіканці досі не бажають цього.
  • росія вторглася до іншої країни, російські військові творять звірства проти цивільних в Україні майже два роки.
  • Сполучені Штати мусять пишатися, що ми допомагаємо Україні зброєю та боєприпасами. Я не готовий відмовитися від цього, і американський народ також.
  • Нагадую, путін не зупиниться на Україні, а продовжить вторгнення до наших союзників по НАТО.
  • Я згоден, що Конгрес мусить внести зміни до міграційної системи і змінити політику на кордоні. Моя команда веде перемовини в Конгресі з республіканцями та демократами – ми маємо покласти на стіл реальний компроміс. Проте республіканці відкидають варіанти, що пропонували ми. Вони наполягають виключно на власній екстремальній пропозиції.
  • Таким чином, республіканці готові фактично завдати удар по Україні! Я впевнений, що дріб'язкова партійна політика не має ставати на заваді нашим головним цінностям.
  • Закликаю Конгрес дати відсіч путіну та захистити свободу, не дати йому захопити Україну та просунутися далі, в країни НАТО.

Джо Байден запевнив, що адміністрація діятиме на основі рішення Конгресу, голосування по якому заплановано за декілька годин.

Що сказав Джо Байден — відео

Як конгресмени (не) затверджують додаткове фінансування для України

У жовтні 2023 року Конгрес США затвердив тимчасовий бюджет без допомоги Україні.

20 жовтня Байден запросив $106 млрд – пакет на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та на вирішення проблеми мігрантів на кордоні з Мексикою.

Дискусії, чи давати Україні додаткове фінансування, в обох палатах американського парламенту йдуть два місяці поспіль. Демократи проти збільшення видатків на боротьбу з мігрантами, республіканці вимагають згорнути допомогу Україні та фінансувати кордон.

У вівторок республіканці пообіцяли провалити фінальне голосування щодо України.

Вдень 6 грудня Пентагон заявив, що на допомогу Україні залишилося $5,9 млрд.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉