Facebook Pixel

На допомогу Україні залишилося $5,9 млрд — Пентагон

Міністерство оборони США розкрило інформацію про залишок коштів на військову допомогу Україні. За словами представника Пентагону Пета Райдера, на даний момент у військовому бюджеті для України залишилося близько $5,9 млрд.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що з цієї суми $4,8 млрд є частиною відновлених президентських повноважень на скорочення, що дозволяє президентові передавати військові матеріали без консультацій з Конгресом. Додатково в наявності є $1,1 млрд ресурсів для поповнення американських запасів.

Під час брифінгу 5 грудня Пет Райдер зазначив, що без додаткового фінансування Міноборони США може невдовзі досягти межі, коли не зможе підтримувати поточний рівень допомоги Україні в сфері безпеки. Він також підкреслив важливість подальшої підтримки України з боку Конгресу в рішучий момент її кампанії із захисту свободи та протистояння російській агресії.

Райдер наголосив, що рішення щодо витрат будуть базуватися на різноманітних факторах, включаючи нагальні потреби України, наявність обладнання та здатність США поповнювати свої ресурси. Зазначено, що ця інформація визначає критичну важливість подальших кроків для забезпечення безпеки України в умовах російської агресії.

Раніше The Page повідомляв, що Сполучені Штати Америки 3 листопада виділили новий пакет військової допомоги для України. Його загальна вартість становить 425 млн доларів.

Подякувати 🎉