Facebook Pixel

Республіканці Сенату провалять голосування за допомогу Україні в середу

Лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл заявив у вівторок, 5 грудня, що сенатори-республіканці голосуватимуть проти надання додаткової допомоги Україні та Ізраїлю, «щоб підкреслити, сподіваюся востаннє, що ми наполягаємо на суттєвих змінах кордону». Про це повідомляє ABC News.

На середу, 6 грудня, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер призначив ключове процедурне голосування за пакет, який не містить положень про кордон. А до того звинуватив республіканців, що вони взяли допомогу Україні в заручники через їхні вимоги змінити прикордонну політику.

Держсекретар Ентоні Блінкен та інші високопосадовці США вмовляють Конгрес схвалити допомогу з жовтня.

Ще один республіканець, сенатор від Оклахоми Джеймс Ленгфорд, заявляв, хоча його партія стурбована національною безпекою України, республіканці на перше місце ставлять національну безпеку США на південному кордоні.

Сенатор-демократ Майкл Беннет, впевнений, що протягом найближчого тижня у Конгресі триватимуть «переговори щодо угоди, яка збереже прихильність Америки не лише Україні, але й демократіям в усьому світі».

Нагадаємо, у вівторок Зеленський в останній момент скасував відео-виступ перед Сенатом.

У жовтні Джо Байден запросив у Конгресу $106 млрд на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та вирішення проблеми кордону з Мексикою.

Подякувати 🎉