Facebook Pixel

Австрія виділить €500 млн для українського бізнесу у рамках Ukraine Facility

Австрія створить фонд для України на €500 млн на п’ять років, щоб допомогти українському бізнесу, австрійським експортерам та інвесторам. Проєкт реалізують через програму фінансування від ЄС Ukraine Facility. Про це повідомили у Міністерстві фінансів Австрії.

Quote«Російська загарбницька війна проти України призводить до людських страждань, а також несе проблеми для української економіки. Зокрема, наша підтримка експорту допоможе Україні, оскільки ми активно робимо внесок у відбудову країни», – зазначив Магнус Бруннер, міністр фінансів Австрії.

Що відомо про фонд Австрії на €500 млн для України у рамках Ukraine Facility

Австрія виділятиме Україні €500 млн протягом п’яти років для підтримки українського бізнесу. До фінансування також долучатимуться міжнародні інвестори. Зокрема, на відкриття нового бізнесу передбачається близько €100 млн на рік.

Також €3-5 млн підуть на підтримку австрійського експорту в Україну з терміном оплати до 3 років.

Інвестиції у рамках австрійської допомоги передбачають, зокрема, постачання питної води та тепла. А також допомогу у реконструкції транспортного сектору: доріг, мостів, залізниць та створення майстерень для автобусів, трамваїв і поїздів.

В уряді Австрії повідомили, що подати заявки на проєкти, щоб отримати допомогу в рамках Ukraine Facility, можна до австрійської компанії OeKB починаючи із середини травня 2024-го.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉